Mai mulţi actori ieşeni au decis să strângă semnături în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţii publice”, unul dintre ei spunând că nu vrea să plece din ţară, dar că nici nu poate accepta să rămână în România, în orice condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre actorii care s-au adunat, miercuri, în Piaţa Unirii din Iaşi, unde se strâng semnături în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţii publice”, s-au numărat Emil Coşeru, Ada Lupu, Doru Aftanasiu şi Oana Sandu, cu toţii de la Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi.

”Tot ce se petrece e un dezastru, iar lumea trebuie să fie conştientă că nu mai merge aşa. Ar trebui să pleci din funcţie când eşti penal. În orice stat civilizat s-ar fi întâmplat asta. Trăiesc un sentiment de îndurerare, nu asta aşteptam în 1989”, a spus actorul Emil Coşeru.

El consideră că asistăm la o manipulare ”îngrozitoare” în societatea românească, dar speră ca această campanie de strângere de semnături să aibă succes.

La rândul său, actorul Doru Aftanasiu a spus că ”este absurd să avem la conducerea ţării un individ care ar trebui să fie la închisoare”, adăugând că e ciudat că românii trebuie să lupte pentru nişte lucruri normale.

”Cei de la putere mizează pe pensionari, dar îi păcălesc. De partea cealaltă, cei care primesc pensii şi salarii mărite îi consideră eroi pe cei care ne conduc, dar banii se vor termina. Până la urmă, tot noi vom plăti”, a afirmat Doru Aftanasiu.

Actriţa Ada Lupu a precizat că nu vrea să plece din ţară, dar nici nu poate accepta să rămână în România, în orice condiţii.

Actorii ieşeni susţin că vor sta câteva ore pe zi în stradă, pentru a strânge semnături. 

Potrivit deputatei USR Cosette Chichirău, în judeţul Iaşi s-au strâns până în prezent aproximativ 15.000 de semnături.

”Actorii aduc un plus de vizibilitate acestei campanii. Moldova este o zonă roşie, iar multora le e frică să semneze, pentru a nu-i vedea apoi cineva pe aceste liste. Tot ce se întâmplă ne aduce aminte de sistemul securist”, a declarat Cosette Chichirău.

Ea a adăugat că, foarte probabil, judeţul Iaşi va depăşi pragul de 20.000 de semnături.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.