Conducerea Partidului M10 susţine că informaţiile privind protocolul de colaborare cu ALDE reprezintă "o minciună şi o dezinformare" şi că nu a fost semnat niciun protocol între M10 şi ALDE, iar "dacă secretarul general interimar a semnat aşa ceva, fără mandat de la Biroul Politic Naţional, va fi exclus".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conducerea Partidului M10, reprezentată de membrii Biroului Politic Naţional, dezminte categoric informaţia din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natură cu Paridul M10. În mod evident, nu vom susţine niciun candidat ALDE la alegeri. Ne exprimăm surprinderea că astfel de minciuni şi dezinformari sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strâng în acest moment semnături numai pentru M10", se arată într-un comunicat de presă semnat de membrii Biroului Politic Naţional al M10 şi postat pe pagina de Facebook a partidului.

Reprezentanţii M10 mai spun că, dacă se va confirma faptul că secretarul general interimar al M10 a angajat partidul fără mandat de la BPN, acesta va suporta consecinţele, fiind sancţionat conform prevederilor Statutului Partidului M10.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a semnat un acord privind o viitoare colaborare politică cu formaţiunea M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Conform sursei citate, această colaborare politică parafează înţelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidaţii ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie.

”Alianţa Liberalilor şi Democraţilor este reprezentantul cetăţenilor în Parlamentul României, care susţine drepturile şi libertăţile cetăţenilor, idei ce sunt promovate şi de către partidul M10”, se mai preciza în comunicatul ALDE.

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat de la conducerea M10 în 28 iunie, iar în această funcţie a fost aleasă Ioana Constantin, care a demisionat în 10 septembrie, în locul acesteia fiind numit Florin Stan. Şi acesta a demisionat în 30 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.