Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vom creşte alocaţiile. Ne-am gandit la un mecanism care va permite o creştere in mai multe aetape, Procentul de creştere şi ritmul depind de prognozele pe care le vom face”, a afirmat Orban.
Referitor la creştereapensiilor, el a dat asigurări că acestea vor creşte, cu condiţia să existe garanţia că economia va putea suporta această creştere.
Premierul a evitat să avanseze un procent de creştere, spunând că analizele sunt în desfăşurare.
În urmă cu o săptămână, au circulat informaţii conform cărora  Executivul are în discuţie, ca variante de lucru, majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii şi a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020.
Pe 8 iulie, ministrul de Finanţe Florin Cîţu afirma că pensiile pot creşte cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare. Creşterea cu 40%, aşa cum este prevăzută în legea adoptată de Parlament, „ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, chiar dacă nu exista criza provocată de coronavirus, mai aprecia ministrul liberal.

Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septembrie 2020.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.