Ludovic Orban, candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL, spune că relaţia sa cu preşedintele României este una normală, firească şi corectă, iar principalul său obiectiv dacă va prelua conducerea partidului este câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019 şi obţinerea celui de-al doilea mandat pentru Klaus Iohannis, spunând că acesta nu a arătat un partizanat politic, ca alţi preşedinţi, ci încearcă să reprezinte toţi cetăţenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că PNL este implicat în susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis şi în ducerea la bun sfârşit a angajamentelor electorale.

“Evident, că vrem, nu vrem, suntem într-o colaborare instituţională privilegiată, ca să zic aşa, avem clauza partidului celui mai favorizat de către preşedinte, pentru că a ajuns preşedinte Klaus Iohannis fiind candidatul Partidului Naţional Liberal şi Partidul Naţional Liberal este implicat în susţinerea preşedintelui şi ducerea la bun sfârşit a angajamentelor electorale. Obiectivul meu este evident primul câştigarea alegerilor prezidenţiale pentru că ele vor avea loc în anul 2019 şi pentru mine este fundamental să obţinem un al doilea mandat de preşedinte pentru Klaus Iohannis, pentru că în caz de victorie vom aborda cu şanse mult mai mari alegerile locale şi parlamentare care vor avea loc în anul 2020. Ca atare, relaţia mea cu preşedintele României este o relaţie normală, firească, corectă”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus că este convins că preşedintele Klaus Iohannis nu se va implica în alegerile din PNL din 17 iunie, precizând că şi şeful statului a afirmat acest lucru public de mai multe ori, iar noua conducere liberală va fi aleasă de cei cinci mii de delegaţi, reprezentanţii filialelor judeţene.

Orban a declarat că preşedintele Iohannis are un comportament constituţional şi nu a arătat un partizanat politic, aşa cum s-a întâmplat cu alţi şefi ai statului.

“Preşedintele României are un comportament constituţional. S-a purtat, ca să zic aşa, exact pe croiala dată de Constituţie, nu s-a manifestat ca alţi preşedinţi arătând un partizanat politic, ci, dimpotrivă, încearcă să reprezinte toţi cetăţenii români”, a explicat Ludovic Orban.

El şi-a prezentat sâmbătă, în faţa conducerii organizaţiei judeţene PNL Constanţa, moţiunea “Forţa Dreptei” cu care candidează la şefia partidului la alegerile din 17 iunie. Contracandidaţii săi sunt Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.