Ludovic Orban a afirmat, joi la Parlament, că proiectul care a fost depus la Senat de către mai mulţi deputaţi PNL şi care prevede acordarea unor compensaţii personalului care îşi desfăşoară activitatea în compartimentele speciale din ministere şi alte organe centrale nu poate avea sprijinul partidului, deoarece nu a parcurs nicio procedură de aprobare în interiorul formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noi avem o procedură. Întotdeauna am atras atenţia mass-media: dacă parlamentari PNL iniţiază un proiect de lege, nu înseamnă că PNL sprijină proiectul respectiv. Pentru ca PNL să sprijine un proiect de lege, un parlamentar sau mai mulţi parlamentari din PNL trebuie să parcurgă o procedură care este stabilită, în care trebuie evaluat proiectul de o comisie raportoare, aprobat în grup şi în ultimă instanţă decizia politică de susţinere a unui proiect de lege se ia de Biroul Politic. Nu cunosc acest proiect, nu a parcurs încă nicio procedură în interiorul PNL, deci nu poate avea în momentul de faţă sprijinul PNL”, a explicat Ludovic Orban, chestionat joi la Parlament cu privire la această iniţiativă legislativă a liberalilor.

Liderul PNL a mai spus că Ministerul Muncii are în lucru un nou act normati privind salarizarea în sectorul public.

„În ceea ce mă priveşte pe mine, lucrurile sunt foarte simple: noi am inclus în programul de guvernare obiectivul de a îmbunătăţi legea salarizării unitare. Ministerul Muncii lucrează în momentul de faţă la o nouă lege a salarizării unitare în sectorul public. Acea lege va cuprinde toate punctele de vedere care vor fi agreate la nivelul Guvernului şi la nivelul coaliţiei de guvernare privind noua formă a legii privind salarizării în sectorul public”, a completat Orban.

Mircea Banias, Cristina Burciu, Răzvan Prişcă şi Liviu Balint, toţi deputaţi PNL au depus un proiect de lege la Senat care modifică o aneză a legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Personalul care îşi desfăşoară activitatea la compartimentele speciale din ministere şi alte organe centrale beneficiază de o compensaţie de 10% din salariul de bază. Compensaţia se plăteşte de către entităţile unde personalul detaşat îşi desfăşoară activitatea”, conform iniţiativei legislative.

Senatul este prim for sesizat pe propunerea de lege, decizională fiind Camera Deputaţilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.