Premierul Ludovic Orban a declarat că este în pregătire o nouă hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă, însă Executivul nu doreşte să impună noi restricţii, că numărul infectărilor să scadă treptat pentru ca lumea să revină încet la o viaţă normală. Referitor la o posibilă carantinare a Capitalei, prim-ministrului a precizat că nu îşi doreşte să ajungă aici şi Bucureştiul, deşi a fost într-o tendinţă ascendentă, ea „nu s-a încadrat în specificul creşterilor în marile metropole în ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă de tipul progresiei geometrice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pregătim o hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să impunem noi restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat-treptat la o stare cât mai aproape de normal”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul „Orei Premierului” în plenul Camerei Deputaţilor.
 
Întrebat dacă am putea ajunge la o carantinare inclusiv a Capitalei, premierul a răspuns: „În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantinare. Noi nu ne dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este reducerea numărului de cazuri. În Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendă care nu s-a încadrat în specificul creşterilor în marile metropole în ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă de tipul progresiei geometrice”.
 
Chestionat la cât ar trebui să ajungă rata de infectare pentru ca Bucureştiul să fie carantinat, Orban a spus că nu se hazardează să ofere o cifră.
 
„Asta este o decizie care se ia de specialiştii în sănătate publică, de epidemiologici, de infecţionişti şi nu mă hazardez eu să dau o dată”, a conchis prim-ministrul. 
 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 130 de decese,inclusiv o fetiţă de 4 ani din Iaşi, cu boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.076 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.
 
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere Bucureşti, unde a ajuns la 5,14. 
 
Pe 15 octombrie a intrat în vigoare prelungirea stării de alertă, printr-o hotărâre a Executivului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.