Liderul PNL Ludovic Orban a precizat că au fost discuţii în coaliţia de guvernare cu privire la legea bugetului pe 2021 şi mai sunt necesare câteva modificări şi „reglaje fine”. El a adăugat că îşi doreşte ca dezbaterea parlamentară să aibă loc într-un timp cât mai scurt, iar referitor la sporuri, încă nu a fost o decizie în coaliţie dacă modificările vor fi făcute prin schimbarea legii salarizării sau prin amendamente la legea bugetului de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Evident  mai sunt necesare câteva mici rectificări, nu foarte importante, nu afectăm bazele economice, indicatorii macroeconomici, alocările de resurse către ordonatorii principali de credite, aşa cum sunt în proiectul de buget, dar am mai purtat câteva discuţii legate de câteva reglaje fine care trebuie făcute la nivelul legii bugetului de stat. Important este să fie adoptat în Guvern şi apoi trimis către Parlament. Ne dorim ca dezbaterea parlamentară a legii bugetului să se facă într-un timp cât scurt. Orice parlamentar şi grup parlamentar are dreptul de a formula propuneri de amendamente care vor fi dezbătute în comisiile de specialitate, în special comisiile de raport, comisiile reunite de buget-finanţe şi ulterior în plen. cu cât mai repede vom putea finaliza dezbaterea şi adoptarea, cu atât mai bine ar fi”, a declarat Orban, luni la Parlament, întrebat cum a fost finalizată în coaliţie discuţia pe buget şi cum i se pare proiectul de buget prezentat de premierul Florin Cîţu.

Chestionat ce se va întâmpla cu acele sporuri care vor fi modificate în Parlament, prin legea salarizării, liderul PNL a răspuns: „Problematica sporurilor e o problemă complexă care va fi abordată în proiectul de lege de îmbunătăţire a legii salarizării în sectorul public”.

„Dacă vom propune amendamente în dezbaterea parlamentară a bugetului de stat, o vom face de comun acord în cadrul coaliţiei, după ce vom lua o decizie şi vom anunţa acest lucru. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte sectorul public, deja există o decizie care a fost luată, de a amâna cu un an de zile creşterea de un sfert, care era prevăzută de la 1 ianuarie 2021 pentru salariile angajaţilor din sectorul public. De asemenea, există o decizie luată de a păstra valabilitatea voucherelor de vacanţă care nu au fost consumate şi de a nu emite pentru anul 2021 noi vouchere de vacanţă, pentru că există voucherele de vacanţă care au fost emise în 2020 şi chiar şi în 2019 care au fost consumate şi cărora le-a fost prelungită valabilitatea şi vor putea fi folosite”, a completat Orban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.