Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a precizat luni, la Conferinţa liderilor Parlamentelor din Uniunea Europeană, că educaţia este importantă în vederea combaterii dezinformării, deoarece acest lucru consolidează instituţiile democratice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am participat astăzi (luni - n.r.) la Conferinţa Preşedinţilor Parlamentelor Uniunii Europene, de la Berlin, care a avut loc în sistem de videoconferinţă. Tema conferinţei de anul acesta a fost «Digitalizarea şi transformarea spaţiului public – riscuri şi oportunităţi pentru democraţia reprezentativă».
 
Am transmis, cu acest prilej, în contextul viitorului Uniunii Europene, că digitalizarea reprezintă unul dintre pilonii Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar procesul de digitalizare din ţara noastră este în curs de dezvoltare.
 
La Camera Deputaţilor, toate proiectele de lege depuse şi adoptate, agenda parlamentarilor şi informaţiile despre activităţile din comisii sunt publicate pe pagina de internet a instituţiei, iar şedinţele de plen sunt transmise live.
 
Internetul reprezintă un instrument util pentru promovarea democraţiei dar poate fi folosit şi în scopuri nocive, cum este exemplul campaniilor de fake-news. De aceea este importantă educaţia în combaterea acestor dezinformări, întrucât aceasta consolidează instituţiile democratice”, a scris Ludovic Orban luni pe Facebook. 
 
La acelaşi eveniment, preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că digitalizarea este pentru ţara noastră o prioritate importantă pe agenda politică naţională.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.