Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Cluj, că a trecut vremea îndoielilor, a cârpelilor, a bârfelor, a neîncrederii şi a "statului deoparte" şi este timpul pentru luptă. "Asta este misiunea pe care trebuie să o ducem la bun sfârşit, să facem din România Europa şi din Europa să facem România. Să aducem România în primul rând în Europa", a spus el, adăugând că le adresează liberalilor îndemnul rostit de Avram Iancu: "No, hai!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De vreo două săptămâni am văzut că au mai inventat o telenovelă, aurul României. Sigur că Vâlcov, Dragnea, Orlando, guvernatorul fostei bănci a CAER-ului, controlată de Moscova, sigur că visează noaptea lingouri de aur, pentru că ei sunt urmaşii celor care au fost aduşi pe tancuri de cei care ne-au furat aurul României, dar vreau să le spun un lucru: că aurul României nu sunt lingourile la care tânjesc ei, adevăratul aur al României sunt românii, sunt oamenii care trăiesc în România, oamenii care pot să dea valoare, oamenii care pot să dea strălucire acestei ţări, oamenii care cu adevărat pot să aducă România acolo unde îi este locul şi anume, în primul rând în Europa", a afirmat Orban, în discursul susţinut, duminică, la Cluj-Napoca, la regionala nord-vest a PNL.

El a spus că în alegerile pentru Parlamentul European şi, în general, în tot ce se întâmplă în România de 30 de ani nu este o luptă între forţe democratice.

"Nu, de fapt, noi ne luptăm cu o ciumă care, de fapt, îşi are rădăcinile în trecutul comunist. Oamenii aceştia nu au nicio legătură cu democraţia. Nu o să-i vedeţi niciodată cum ne vedeţi pe noi, cum îl vedeţi pe Emil Boc, cum se plimbă singur pe stradă şi vorbeşte cu orice cetăţean, cum îl văd orădenii pe Ilie Bolojan, plimbându-se singur, fără Poliţie Locală, fără bodyguarzi, fără niciun fel de interlop, cum l-am văzut pe băiatul lui Dragnea, tot astăzi la televizor. Adică nu le ajunge Jandarmeria, nu le ajunge Poliţia Locală, mai angajează şi interlopi să-i păzească. De cine să-i păzească, de cetăţenii români? Le este frică de români?", a mai spus Orban. 

El a adăugat că, într-adevăr, acestora le este frică de români.

"Pentru că au călcat în picioare tot ceea ce reprezintă interesul fiecăruia dintre români, pentru că şi-au bătut joc de fiecare român, pentru că au alungat din România milioane de români şi pentru că au împiedicat milioane de români să trăiască aşa cum ar fi meritat, pentru că ei nu-şi doresc o Românie puternică, ei nu-şi doresc o Românie dezvoltată, ei îşi doresc ca românii să fie dependenţi, săraci, neinformaţi, needucaţi şi să fie duşi ca oile la vot. Noi, liberalii, ne dorim o Românie puternică, iar o Românie puternică nu se poate construi decât de români puternici, care stau pe propriile lor picioare, care sunt educaţi, care au credinţă şi care au cu adevărat forţa, hărnicia şi determinarea să construiască un paradis pe pământ din această ţară", a continuat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a afirmat că a trecut vremea îndoielilor şi a "cârpelilor".

"Revin la partid şi vă spun: vremea îndoielilor a trecut, vremea cârpelilor, vremea bârfelor şi vremea neîncrederii a trecut, vremea statului deoparte a trecut, vine vremea în care începe lupta, în care avem nevoie de fiecare dintre voi, avem nevoie de fiecare liberal care să intre cu adevărat în bătălia epică care va urma, în campania de zi cu zi, de ceas cu ceas, pe care o vom duce pentru a-i convinge pe români să voteze nu pentru noi, ci să voteze în interesul lor şi să voteze pentru România. Din 1848, generaţia paşoptistă a făcut tot ce a putut, sacrificii pentru a aduce România în Uniunea Europeană. Înaintaşii noştri, liberalii, Brătienii şi toţi cei care au urmat după, pas cu pas, cu constanţe şi determinare, au dus România în Europa şi au adus Europa în România. Asta este misiunea pe care trebuie să o ducem la bun sfârşit, să facem din România Europa şi din Europa să facem România. Să aducem România în primul rând în Europa! Închei prin cel mai scurt îndemn la luptă care a fost rostit în istorie, pentru că suntem astăzi, aici, la Cluj, pentru că Ţara Moţilor există în Cluj, vă adresez îndemnul pe care l-a rostit Avram Iancu şi care a dus la o revoluţie de emancipare fără precedent «No, hai!»", a încheiat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.