Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, la Buzău, că îi îndeamnă pe toţi românii să meargă la vot la referendum şi să spună „Da”, deoarece corupţia loveşte în interesul fiecărui cetăţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Corupţia este o ameninţare extrem de serioasă la adresa sănătăţii societăţii româneşti, o ameninţare gravă la adresa democraţiei şi, de asemenea, un pericol pentru dezvoltarea economică a României. Faptul că nu avem autostrăzi, faptul că nu avem spitale moderne, faptul că nu avem o calitate a serviciilor medicale la standarde europene, faptul că de multe ori banii alocaţi pentru sistemul de educaţie în diferite investiţii nu sunt cheltuiţi corect şi nu duc la îmbunătăţirea calităţii actului de educaţie şi a serviciilor care sunt acordate către copiii noştri se datorează într-o mare măsură corupţiei. Faptul că foarte multe investiţii nu se realizează în România, faptul că foarte multe companii iau decizia să nu se dezvolte sau să plece din România se datorează de asemenea corpuţiei. Corupţia loveşte în interesul fiecărui cetăţean. Resursele publice în loc să fie canalizate pentru realizarea unor obiective de larg interes care să îmbunătăţească calitatea vieţii românilor, aceste resurse publice sunt drenate în buzunarele private, iar acest lucru s-a întâmplat pe scară largă, mai ales în guvernările PSD-ALDE”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că astăzi România este „pe mâna unor indivizi care fie au fost condamnaţi, fie urmează a fi condamnaţi, fie sunt subiectul unor anchete penale privind fapte de corupţie”.

„De 2 ani şi jumătate, de când s-a format această coaliţie majoritară, principala preocupare a acestei coaliţii majoritare este să facă praf justiţia din România, să intimideze magistraţii, să calce în picioare independenţa justiţiei, să oprească orice anchetă privitoare la săvârşirea de fapte de corupţie şi de asemenea, să-i scape de pedeapsă pe cei care au jefuit România. Preşedintele României a iniţiat acest referendum pentru a da posibilitatea românilor să stopeze acest fenomen al corupţiei şi mai ales a dat posibilitatea românilor să se exprime clar pe această temă”, a subliniat Orban.

El i-a îndemnat pe toţi românii să vină la vot şi să spună „Da”. „Să îşi exprime această voinţă la referendum. Este fundamentală întrunirea cvorumului şi mai ales întrunirea numărului de voturi necesare pentru a valida acest referendum şi pentru ca voinţa românilor, care este certă astăzi în societatea românească, să devină lege”, a precizat liderul PNL.

„Votul la referendum este fundamental pentru o societate democratică, sănătoasă, o societate europeană, care respectă valoriile, principiile şi regulile de la nivel european, care respectă tratatul Uniunii Europene, prevederile Articolului 2 al Tratatului privitor la statul de drept. Orice fel de deznodământ decât validarea acestui referendum riscă să dea apă la moară hoţilor, corupţilor, celor care folosesc puterea pentru a se îmbogăţi fără niciun fel de respect faţă de lege şi riscă să dea frâu liber la pierderea de resurse fundamentale pentru dezvoltarea societăţii româneşti, care, repet, în loc să ajungă în investiţii publice, în loc să ajungă în creşterea calităţii serviciilor către cetăţeni, vor ajunge în buzunarele private şi nimeni nu va recupera aceşti bani. Se ştie foarte clar că încă din 2013 că PSD are o obsesie, să dea legea amnistiei şi graţierii. De vreo doi ani de zile, aproape la fiecare şedinţă de Guvern se aşteaptă emiterea unei OUG care să amnistieze sau să graţieze faptele de corupţie. Mai mult decât atât, de 2 ani şi jumătate, prin demersuri de toate felurile au încercat să dea amnistii şi graţieri parţiale sau să dea acte normative cu dedicaţie care să permită liderilor actualei puteri să scape de consecinţele legii, de braţul lung al legii, să scape pentru faptele de corupţie pe care le-au săvârşit. Ca atare, îi indemn pe români să vină în număr mare, să vină masiv la vot să voteze DA la referendum, la ambele întrebări şi, de asemenea, să voteze partidul care îl susţine pe preşedintele României, care susţine acest referendum şi care susţine că România trebuie să fie o ţară cu o justiţie independentă, o ţară care respectă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, o ţară în care cine săvârşeşte fapte de corupţie este pedepsit”, a mai spus Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.