Premierul Ludovic Orban a afirmat că firma câştigătoare a licitaţiei pentru achiziţia măştilor a făcut prima livrare a echipamentelor în cursul acestui week-end, iar termenul de livrare pentru restul de măşti este de şapte zile, aşa cum prevede contractul. Dacă nu va reuşi şi livreze, va fi reziliat contractul cu firma respectivă. Şeful Guvernului a adăugat că sunt puse la dispoziţia elevilor măşti, în cazul în care un copil vine fără mască la şcoală, însă nu pot fi luate măşti pentru toţi copiii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deci s-a intrat în perioada de livrare. Am înţeles că s-a făcut o primă livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit de contract se va rezilia contractul. Informarea pe care mi-a făcut-o domnul ministru Tătaru este că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui week-end şi că firma a promis că va face livrarea cantităţilor, în termenul stabilit de contract care este de şapte zile. Dacă nu va avea capacitatea, se trece la firma următoare”, a declarat luni Ludovic Orban.

El a reamintit că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care pune la dispoziţie fonduri pentru decontarea cheltuielilor autorităţilor locale şi pentru unităţile de învăţământ care achiziţionează măşti, tablete, dezinfectanţi.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a alocat 175 milioane euro, care sunt destinate decontării cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, achiziţionarea de dezinfectanţi. În pregătirea şcolilor este un parteneriat în care este implicat sigur şi Guvernul, sunt implicate autorităţile locale şi în general toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară”, a completat Orban.

Premierul a adăugat că prioritari sunt copiii care vin din familiile vulnerabile, în punerea la dispoziţie a măştilor. El a adăugat că nu pot fi luate măşti chiar pentru toţi elevii.

„Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele vulnerabile, care se află în situaţii de vulnerabilitate. Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare, dacă din întâmplare un copil vine fără mască să i se pună la dispoziţie masca pentru perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală. Dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”, a conchis Orban. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.