Ludovic Orban a afirmat, întrebat joi cum comentează afirmaţiile lui Florin Cîţu care a spus că dacă ar fi preşedinte al PNL coaliţia de guvernare ar funcţiona mai bine, că el este mai degrabă un garant al menţinerii coeziunii în această coaliţie. Liderul liberalilor a adăugat că între el şi actualul premier va fi o competiţie de proiecte pentru şefia partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu cred că a spus asta. Deci eu am fost şeful echipei de negociere, în calitate de preşedinte al PNL, negocieri care într-adevăr au fost dificile, dar în urma lor am reuşit formarea coaliţiei, învestirea Guvernului şi am reuşit să luăm acele măsuri care trebuiau luate înainte de 1 ianuarie ca să menţinem România credibilă pe plan internaţional şi ca să putem să împiedicăm derapaje bugetare care să afecteze negativ evoluţia României pe termen mediu şi lung. Am participat la toate negocierile în coaliţie. Împreună, trebuie să recunoaştem după nişte negocieri extrem de lungi şi de dificile, am convenit asupra unei forme finale privind PNRR, formă care a fost transmisă la Bruxelles. Sigur va fi în continuare obiectul discuţiilor, negocierilor cu întreg Guvernul României şi Comisia Europeană. De asemenea, am depăşit un moment de criză ca urmare a intervenţiei mele în calitate de preşedinte al PNL. Eu sunt mai degrabă un garant am menţinerii coeziunii în această coaliţie”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat joi la Parlament cum vede declaraţia lui Florin Cîţu potrivit căreia cu el preşedinte al PNL coaliţia ar funcţiona mai bine şi precizarea că nu există o comunicare foarte bună acum în cadrul coaliţiei.

Orban a mai spus că între el şi Cîţu va fi o competiţie de proiecte şi fiecare îşi va prezenta viziunea pentru a convinge colegii să voteze la Congresul PNL pentru şefia formaţiunii.

„Florin Cîţu este colegul meu de partid, este premierul PNL. Chiar dacă suntem în competiţie, va fi o competiţie de proiecte, o competiţie în care fiecare îşi va prezenta viziunea şi, până la urmă, membrii PNL vor decide”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la Digi 24, că, din punctul său de vedere, competiţia pentru preşedinţia PNL „este tranşată”. El a susţinut că a demonstrat deja, ca ministru al Finanţelor, ceea ce a avut de demonstrat.

Cîţu explică faptul că are o relaţie bună cu Ludovic Orban şi că „nu există nicio fisură” în relaţia cu actualul lider al liberalilor, încă crede că PNL „poate mai mult”.

Întrebat de ce ar fi mai bună guvernarea dacă el ar câştiga preşedinţia partidului, Cîţu a spus că „lucrurile vor fi tranşate mai simplu” şi în coaliţia de guvernare, iar comunicarea se va îmbunătăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.