Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat, întrebat marţi la Parlament cum a gestionat ministrul de Interne Lucian Bode cazul din Oneşti, că are încredere în aceste deoarece este un om extrem de serios care „cumpăneşte fiecare decizie, care are obiectivul de a creşte eficacitatea şi forţa de acţiune a instituţiilor din subordinea MAI şi să facă curăţenie în poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am încredere în domnul ministru. Este un om extrem de serios, care cumpăneşte fiecare decizie, care are obiectivul de a creşte eficacitatea şi forţa de acţiune a instituţiilor din subordinea MAI şi să facă curăţenie în poliţie. Sunt convins că, într-un termen nu foarte lung, practic se vor schimba în bine lucrurile. Practic trebuie organizate concursuri. Gândiţi-vă că practic noi nu am putut să organizăm concursuri decât după starea de urgenţă, în momentul trecerii la starea de alertă. În legea 55, majoritatea parlamentară dominată de PSD din aprilie anul trecut a interzis orice concurs pentru ocuparea funcţiilor publice pentru toate instituţiilor publice. Din cauza aceasta nu au putut fi organizate concursuri, cu ocupare atât a funcţiilor de conducere, cât şi a funcţiilor de execuţie”, a afirmat Ludovic Orban, chestionat la finalul şedinţei de marţi a birourilor permanente reunite de la Parlament cum a gestionat ministrul Bode situaţia de la Oneşti.

Liderul PNL a adăugat că în prezent pot fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor publice şi este convins că şi în MAI toate poziţiile vacante vor fi ocupate de oameni profesionişti. 

„În momentul de faţă am modificat Legea 55. Se pot organiza concursuri. Sunt convins că şi în Ministerul Afacerilor Interne, pe toate poziţiile vacante vor fi pregătite concursuri serioase astfel încât toate poziţiile să fie ocupate de oameni integrii, oamenii profesionişti şi oameni care să apere siguranţa cetăţeanului”, a completat Orban. 

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat luni că a dispus declanşarea la nivelul structurilor Poliţiei Române a unui proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal care au fost înregistrate în ultimele 24 de luni, măsura fiind luată pentru identificarea eventualelor situaţii în care petenţii ameninţă cu acte de violenţă.

Reprezentanţii Tribunalului Bacău au precizat, luni pentru News.ro, că instanţa a admis cererea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.