Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, anunţă că la nivelul coaliţiei nu s-a luat încă o decizie cu privire la banii din fondul de rezervă bugetară, el arătând că vor avea loc noi discuţii, cu reprezentanţii asociaţiilor din administraţia publică locală, pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"A rămas să existe o discuţie şi pe tema asta. Cert e că suma pentru acţiuni generale, suma prevăzută în total este de trei miliarde, care ea se împarte pe mai multe categorii: fond de rezervă, suplimentarea bugetelor locale fie prin formulă, fie prin alt mecanism. Deci urmează să se clarifice în detaliu”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la finalul şedinţei Coaliţiei.
 
Conform preşedintelui Camerei Deputaţilor, la împărţirea acestor sume ar trebui să se ţină cont de asigurarea cheltuielilor de funcţionare, se asigurare co-finanţarea în special a proiectelor pe fonduri europene derulate la nivel local, dar şi pentru cheltuieli sociale, unde unele dintre Consiliile Judeţene au probleme cu asigurarea Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului. 
 
"Am discutat de alocările suplimentare pe drumuri judeţene, pe Anexa 6, a fost şi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Adrian Veştea, a rămas că o să mai existe o discuţie pentru detaliere şi cu ministrul Dezvoltării şi cu reprezentanţii asociaţiilor reprezentative ale autorităţilor locale, respectiv UNCJR, Asociaţia Municipiilor şi celelalte. Dar e o sumă generală, urmând să se stabilească exact, cu precizie, modul de alocare a banilor”, a adăugat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.