Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, marţi, înainte de negocierile cu PSD şi UDMR, că el personal consideră că PNL trebuie să dea premierul, chiar şi în varianta unei rotaţii, şi a precizat că în forurile de conducere există deja două decizii prin care atât Florin Cîţu cât şi Nicolae Ciucă sunt propunerile PNL de premier. El a afirmat că în şedinţa Biroului Executiv din această seară se va analiza această situaţie a propunerii de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a afirmat, la sosirea la negocieri, că PNL are un Birou Executiv în această seară, a ora 19.00, iar deciziile politice le vom lua acolo.

Întrebat despre varianta unei rotaţii a premierilor, în noua alianţă, el a afirmat că ”despre această discuţie au mai vorbit, cu premier prin rotaţie, dar doar au vorbit”. 

”Nu există o decizie nici la PNL, nici la PSD. Când va exista o decizie, o să ve explicăm cum am adresat întrebarea. În seara asta cu siguranţă vom discuta despre forma finală a programului de guvernare, el este aproape finalizat şi, aşa cum am spus, structurile partidupului trebuie să valideze programul, după care vom discuta despre acordul politic, şi în a treia etapă vom decide asupra structurii Guvernului”, a spus Bode. 

Întrebat despre opţiunea sa, el a afirmat: ”Opinia mea este ca PNL să dea primul-ministru, chiar dacă vom avea o decizie în ceea ce priveşte rotaţia pentru poziţia de prim-ministru, PNL cred că este îndreptăţit să solicite această poziţie la prima rotaţie”.

Bode a mai arătat că în PNL există, deocamdată, două decizii, o decizie a Consiliului Naţional, care spune că preşedintele partidului este propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru (..) şi doi, mai există o decizie a Biroului Politic Naţional, în unanimitate, care spune că Nicolae Ciucă este propunerea PNL”. 

”În această seară este posdibil să decidem, dar validarea va veni în BPN. Biroul Executiv propune şi Biroul Politic aprobă”, a arătat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.