Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop comentează nemulţumirile UDMR privind două măsuri luate de Guvern în domeniul educaţiei, precizând că soluţia pentru predarea limbii române de către cadre didactice calificate în şcolile cu predare în limbile minorităţilor este una foarte simplă: învăţătorul împreună cu profesorul de limba şi literatura română pot preda împreună această oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această lege despre care vorbeşte domnul Kelemen Hunor, de fapt articolul despre care se face vorbire, e o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, în educaţia lui. Soluţia pentru predarea limbii române de către cadre didactice calificate este una foarte simplă. Învăţătorul împreună cu profesorul de limba şi literatura română pot preda împreună această oră”, afirmă Liviu Pop.

Cât despre fuziunea dintre UMF Târgu Mureş si Universitatea Petru Maior, fostul ministru al Educaţiei spune că cele două senate au decis fuziunea în baza autonomiei universităţilor şi au format astfel cea mai mare universitate de medicină din ţară, care are ocazia să acomodeze programe de studiu din domeniul ingineriei şi a ştiinţelor socio-umane cu programe de medicină.

”Politicul nu se poate opune în faţa autonomiei universităţilor. Dincolo de toate nemulţumirile, cred ca ar trebui să continuăm să facem o politică a şcolii, şi nu politică în şcoală”, mai comentează Pop la pagina sa de Facebook.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că ministrul Educaţiei nu i-a consultat pe reprezentanţii formaţiunii în luarea a două decizii, una privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă privind recunoaşterea comasării Universităţii "Petru Maior" cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. El a spus că, din aceste motive, UDMR cere remanierea ministrului Educaţiei, adăugând că, din punctul său de vedere, nu mai există încredere în acesta. Kelemen a spus că solicită schimbarea ministrului Educaţiei deoarece de acum colaborarea cu acesta va fi "imposibilă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.