Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, că până miercuri seară, cel târziu joi, va lua o decizie ca urmare a respingerii de către preşedintele Iohannis a nominalizării lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier. Dragnea a motivat că vrea să "cumpănească foarte bine" pentru că nu este o decizie uşoară. De asemenea, el a spus că nu va ezita să ceară suspendarea preşedintelui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii PSD discută marţi noapte despre o nouă propunere pentru postul de premier - surse

Liderii social-democraţi iau în calcul o nouă variantă de premier, aceştia urmând să decidă până mâine ce nominalizare vor face şi ce strategie vor adopta în perioada următoare, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh, au precizat surse politice pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, social-democraţii vor discuta în cursul acestei nopţi pentru a merge cu o nouă propunere de premier la Cotroceni, urmând ca mâine să discute şi cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Liviu Dragnea, care a venit la conferinţa de presă alături de copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a spus că a urmărit cu "stupefacţie" anunţul preşedintelui Klaus Iohannis, care a respins propunerea ca Sevil Shhaideh să fie premier.

"Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional şi nici alt motiv care să ţină de alte elemente şi părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanşeze o criză politică în România", a declarat Dragnea.

El a spus că a sperat că preşedintele Klaus Iohannis şi cei cu care se consultă acesta au înţeles, după alegeri, că "românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor".

"M-am înşelat. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie", a mai spus liderul PSD.

El a mai afirmat că, după ce s-a consultat cu colegii săi, a decis că va lua o decizie miercuri, cel mai târziu joi: "Mâine, cel mai târziu joi, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale şi de grup, ci între ce e bine şi rău pentru români. Nu va fi o decizie uşoară".

CITEȘTE ȘI Iohannis: Nu accept propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier. Liderul PSD, Liviu Dragnea, va face declaraţii de presă la ora 16.00.VIDEO

Dragnea: Dacă vom ajunge la concluzia că este bine pentru ţară să-l suspendăm pe preşedinte, nu voi avea nicio ezitare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu exclude posibilitatea declanşării procedurii de suspendare a preşedintelui Iohannis ca urmare a refuzului desemnării lui Sevil Shhaideh drept candidat la postul de prim-ministru, afirmând că, dacă va ajunge la concluzia că este mai bine pentru ţară ca preşedintele să fie demis, nu va ezita să iniţieze suspendarea

Liviu Dragnea a afirmat, în conferinţa de presă susţinută la ora 16.00, că a primit deja o serie de mesaje în care i se solicită suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte.

”Este o avalanşă de mesaje pe care le-am primit de la oameni care se simt jigniţi şi care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui. Nu este o decizie foarte uşoară”, a spus preşedintele PSD.

El nu a exclus varianta să dea curs acestor cereri. ”Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să îl suspendăm pe preşedinte, nu o să am nicio ezitare”, a avertizat Dragnea.

CITEȘTE ȘI ANALIZĂ: Precedentele de la CCR cu privire la dreptul de veto al preşedintelui în cazul Guvernului: două îl limitează, una îi permite să fie filtru în procesul decizional

Dragnea: Iohannis nu m-a sunat să mă anunţe decizia sa. Pe Shhaideh a sunat-o doar joi, să îi dea teme

Preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis nu l-a sunat pentru a-l anunţa decizia sa în cazul propunerii ca Sevil Shhaideh să devină premier, şi nici ea nu a fost anunţată, iar singura conversaţie între Iohannis şi Shhaideh a avut loc joi, când şeful statului "i-a dat teme" acesteia.

"A sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh după consultări (joi -n.r.), invitând-o pentru această saptămână să discute despre programul de Guvernare, echipa guvernamentală, i-a dat câteva teme, spunandu-i că o să o numească. Nu a sunat-o", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă el a fost anunţat cu privire la decizia preşedintelui, Liviu Dragnea a negat, spunând că nu a mai discutat în ultima perioadă la telefon cu preşedintele Iohannis. Liderul PSD a precizat că nici Sevil Shhaideh nu a fost anunţată de preşedinte, ci a aflat "de la televizor".

Dragnea a mai precizat că l-a sunat sâmbătă pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i ura Crăciun fericit, dar şeful statului avea telefonul închis.

“Nu mai cred în acest dialog. Chiar dacă mi-a şters numărul din memorie, cred că avea unde să sune ca să îl afle. Putea să mă sune în toate aceste zile. Nu cred în acest dialog (...). Sâmbătă am încercat să îl sun pe domnul preşedinte, doar să îi urez Crăciun fericit. Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori l-a blocat, ori a avut telefonul închis, ori şi l-a schimbat. Suna închis. Porumbei călători nu am vrut să trimit, ca să mă duc la dumnealui, nu cred că puteam să trec de SPP. Eu am făcut acest gest sâmbătă pentru a-i ura Crăciun fericit şi pentru a-l face să înţeleagă că noi nu venim pentru a genera un război politic în România. Noi vrem să guvernăm această ţară. Apropo, am şi whatsApp şi Telegram. Bănuiesc că ştiţi, dar spun ca să se ştie. Şi Gmail”, a afirmat liderul PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.