Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni lista PSD pentru europarlamentare, Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini fiind pe primele locuri. Listele vor fi depuse marţi la Biroul Electoral Central. Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European. Liderul PSD apreciat că Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflată şi ea pe listă, nu ar trebui să mai rămână în Guvern până la alegerile din 26 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dragnea a precizat că fiecare dintre cei de pe liste a fost votat în CEx, explicând că a fost un vot uninominal.
 
Conform listei citite de liderul PSD, pe lista pentru europarlamentare se regăsesc, în ordine: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda,  Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu,  Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană.
Întrebat în legătură cu faptul că pe liste se află şi persoane din afara PSD, Dragnea a susţinut că "nu a fost nicio ezitare din prte colegilor".
 
"Carmen Avram este o doamnă care apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva abuzurilor, face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la nişte presiuni incredibile, este un patriot şi un om şi care a sprijinit mereu principiile pe care le apără şi PSD. Chris Terheş este un om care în multe momente importante, când alţii tăceau, a avut poziţii publice asumate, a militat şi a susţinut constant lupta împotriva abuzurilor. Maria Grapini este un europarlmentar pe care eu il apreciez şi tot partidul o apreciază pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European", a afirmat liderul PSD.
El  apreciat că cei doi miniştri aflaţi pe liste, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, nu ar trebui să mai rămână în funcţii.
"Nu cred că trebuie să stea în guvern până la data alegerilor. Eu nu cred că un membru al guvernului trebuie să fie şi în campanie electorală, şi să gestionze treburile din minister", a argumentat liderul PSD.
Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este 28 martie, ora 24:00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.