Validarea preşedintelui director general al TVR, funcţie pentru care George Orbean a fost ales de membrii CA, nu a întrunit miercuri cvorumul necesar în plenul reunit al Parlamentului, a rezultat la numărarea voturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul a fost secret cu bile.

La exprimarea votului, 199 de parlamentari au răspuns ”prezent”, în condiţiile în care cvorumul necesar era 272. Înaintea votului, la apelul nominal se constatase prezenţa a 274 de parlamentari.

Şi-au exprimat votul 189 de parlamentari, înregistrându-se 130 de voturi ”pentru” şi 55 de voturi ”împotrivă”, iar patru voturi au fost anulate.

După anunţul din plen privind acest vot, preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a spus: ”Se reia procedura marţi, la ora 18.00”, după care a suspendat şedinţa.

Parlamentarii au zi liberă luni, de Paştele catolic.

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat au dat, marţi, un aviz negativ pentru Orbean, aviz care este consultativ.

George Orbean a fost propus de Guvern în Consiliul de Administraţie al TVR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.