Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, luni, că propaganda politică nu ar trebui să se desfăşoare în spaţiile universitare, ea făcând astfel referire la un eveniment politic al formaţiunii AUR care a avut loc sâmbătă la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad. Deca a spus că va verifica ce s-a întâmplat la această universitate şi că vor fi luate măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Încă de săptămâna trecută când am fost martorii unor ingerinţe politice în deschiderea anului universitar la SNSPA, am fost foarte clară în a spune «nu» propagandei politice în şcoli şi în universităţi. Şcolile şi universităţile trebuie să fie spaţii în care se dezbat idei şi în care se desfăşoară procesul didactic de predare-învăţare, legea spune foarte clar că nu este permisă propaganda politică nici în spaţiile universitare, nici în şcoală, şi cred că acest mesaj este cu atât mai important cu cât vom intra într-o perioadă preelectorală, electorală, şi trebuie ca toţi cei care intră în cursa electorală să respecte spaţiile educaţionale ca atare”, a declarat Ligia Deca, la Timişoara, după ce a fost întrebată cum comentează evenimentul politic al formaţiunii AUR la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.
 
Deca a adăugat că va dispune verificări privind acest eveniment politic. 
 
”Este îngrijorător ce îmi spuneţi, apropo de întâlnirea de sâmbătă, vom verifica şi noi pentru că propaganda politică din nou nu ar trebui să se desfăşoare în spaţiile universitare, iar dacă aşa ceva s-a întâmplat la Arad trebuie să vedem exact care este situaţia şi ce măsuri se impun. Există posibilitatea ca ministerul să verifice respectarea prevederilor legale şi să dispună, în cazul în care se constată încălcări ale prevederilor legale, măsuri. O să verific şi eu atât ceea ce s-a întâmplat, cât şi care pot fi măsurile pe care ministerul le poate lua în aceste cazuri”, a precizat Deca.
 
În data de 6 octombrie, deputatul USR Adrian Wiener i-a solicitat ministrului Educaţiei, Ligia Deca, printr-o scrisoare deschisă, să ia măsurile necesare pentru a nu permite desfăşurarea unui eveniment politic organizat de partidul AUR, sâmbătă, în clădirea Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Deputatul USR a atras atenţia că acest tip de evenimente implică o încălcare flagrantă a legii şi a independenţei faţă de ideologii şi doctrine politice a spaţiului academic.
 
Sâmbătă, 7 octombrie, a avut loc lansarea primului candidat AUR al judeţului Arad pentru alegerile europarlamentare, Cristian Terheş, în prezenţa preşedintelui AUR, George Simion. Evenimentul a avut loc la Universitate ”Aurel Vlaicu” din Arad.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.