Liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, fiind în curs mai multe negocieri. În plus, Guy Verhofstadt susţine că România trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept şi să pună în aplicare toate recomandările Comisiei de la Veneţia. Liderul ALDE Europa susţine că liberalii români au promis să urmeze această cale şi aşteaptă de la ei să acţioneze ca atare. ”Dacă vor face acest lucru, vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, spune Guy Verhofstadt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârşit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În acelaşi timp, Guvernul trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiţiei, a codului penal şi cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia şi să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare”, a scris, joi, pe Facebook, liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt.

Acesta afirmă că aşteaptă de la ALDE România să-şi respecte promisiunile privind întărirea statului de drept, altfel nu au ce căuta în familia ALDE.

”Liberalii români au promis să urmeze această cale şi aştepăm din partea lor să acţioneze ca atare. Dacă vor face acest lucru, vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a mai scris Guy Verhofstadt.

În noiembrie 2018, Guy Verhofstadt a făcut o vizită în România, mesajul său către guvernanţi fiind că România se află la o răscruce de drumuri: fie respectă şi apără principiile democratice, fie alege calea iliberală.

”Întâlnire cu guvernul român. Mesajul meu către aceştia este că România se află la o răscruce de drumuri: fie respectă şi apără principiile democratice, respectând pe deplin statul de drept, fie poate alege calea iliberală. Îi voi încuraja să aleagă primul drum, dar dacă este ales cel din urmă, solia mea este clară: nu în numele nostru şi cu siguranţă nu cu numele nostru!”, a scris atunci Verhofstadt pe contul său de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.