Preşedintele organizaţiei ALDE Constanţa, deputatul Mircea Banias, susţine că în acest partid este loc şi pentru Daniel Constantin şi că toate chestiunile pe care acesta le invocă vor fi lămurite în scurt timp, spunând că îl consideră pe Călin Popescu Tăriceanu cea mai potrivită persoană să conducă formaţiunea politică, dar şi-ar dori ca şi Daniel Constantin să rămână în fruntea ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Banias a declarat, sâmbătă după-amiază, la finalul Delegaţiei Permanente Teritoriale ALDE Constanţa, că are o relaţie bună atât cu Daniel Constantin, cât şi cu Călin Popescu Tăriceanu.

“Relaţia mea cu domnul Constantin este o relaţie foarte bună, ca şi relaţia cu domnul Tăriceanu. Nu am avut dispute nici cu domnul Constantin, nici cu domnul Tăriceanu, evident. Că sunt de părere sau că am o anumită părere iarăşi e o certitudine, dar v-am zis sunt un membru de partid care ştie să respecte deciziile şi actele partidului şi ale instanţelor şi voi face aşa cum va fi declarat statutar şi legal”, a spus Mircea Banias.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat dacă Daniel Constantin rămâne sacrificatul de serviciu, liderul ALDE Constanţa susţine că este loc şi pentru acesta în partid.

“Nu este sacrificatul de serviciu domnul Daniel Constantin. Eu sunt convins că şi pentru domnul Daniel Constantin este loc în partidul acesta, în ALDE şi chestiunile pe care dumnealui le invocă vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil. Deci, practic, Daniel Constantin e copreşedinte al ALDE şi sper să rămână unul din cei care va conducce partidul în continuare”, a menţionat Mircea Banias.

Preşedinte ALDE Constanţa a mai spus că îl consideră pe Călin Popescu Tăriceanu cel mai potrivit să conducă partidul.

“Să nu vă imaginaţi că eu nu susţin candidatura domnului Tăriceanu, am spus-o demult mi se pare cea mai potrivită persoană sa ocupe funcţia de preşedinte. Ce am reclamat eu şi îmi păstrez opinia este că lucrurile trebuiau organizate altfel, dar asta e o chestiune care se va lămuri în zilele următoare şi nu am nicio îndoială că şi colegii mei vor respecta ceea ce se va hotărî săptămâna viitoare”, a precizat Mircea Banias.

El s-a referit şi la disputele care au avut loc în interiorul organizaţiei de la Constanţa. În urmă cu o lună, Delegaţia Permamentă a ALDE a decis să-i dea un vot de blam lui Mircea Banias şi să retragă sprijinul pentru fratele său, Emil, consilier judeţean. Mircea Banias a contestat acea adunare, spunând că nu a fost statutară.

Deputatul a declarat, sâmbătă, că acele dispute au fost depăşite, iar deciziile luate atunci nu vor mai fi puse în practică.

“Nu am fost certaţi niciodată, au fost nişte dispute pe care le-am discutat împreună şi am ajuns la concluzia că ne dorim ca partidul să meargă îainte şi să devină mai puternic. O dispută în interiorul partidului nu aduce beneficii nimănui, părerea mea este că noi toţi ţinem la ALDE şi vrem ca ALDE să crească şi să devină un partid şi mai important decât este acum”, a menţionat Mircea Banias.

În cadrul Delegaţiei Permanente a ALDE de sâmbătă au fost stabiliţi delegaţii pentru congresul formaţiunii din 21 şi 22 aprilie.

La sfârşitul lunii martie, Biroul Politic Central al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin. Acesta a depus în instanţă o contestaţie legată de organizarea congresului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.