Preşedintele executiv al ALDE Galaţi, Cristian Dima, a afirmat, vineri, că organizaţia a decis să propună ca după Paşte să aibă loc congresul de alegere a preşedintelui formaţiunii, în condiţiile în care săptămâna trecută liderul ALDE Galaţi, Eugen Durbacă, afirma că organizaţia a decis să propună organizarea Congresului în toamnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Propunerea organizaţiei ALDE Galaţi este congres după Paşte şi apoi alegeri interne în organizaţiile locale. Durbacă nu a participat la şedinţa de ieri, dar cred că el are probleme în organizaţie, care nu au nicio legătură cu ALDE. Ce valoare mai are Durbacă în poziţia politică atâta timp cât principalii poli organizatorici importanţi ai fostului Partid Conservator au plecat la PSD. Trebuie cât mai urgent un congres, imediat după Paşte, pentru a aduce echilibru politic”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al ALDE Galaţi, Cristian Dima.

El a precizat că decizia privind organizarea congresului a fost luată, joi, de Biroul Teritorial Judeţean ALDE Galaţi în unanimitate de către cei prezenţi.

"Ieri am avut Biroul Teritorial Judeţean ALDE Galaţi şi s-a propus şi s-a votat în unanimitate să începem alegerile interne printr-un congres pentru a evita o suită întreagă de ilegalităţi şi lucruri care nu se desfăşoară în conformitate cu legislaţia în vigoare şi statutul, cum ar fi cazul de la noi în care avem aleşi locali şi judeţeni care fac parte din birourile locale de conducere ale partidului, dar Durbacă a trimis adresă că n-ar fi membri ALDE şi şi-au pierdut calitatea de aleşi locali”, a mai spus Dima. 

El a mai afirmat că un partid de 5% cum este ALDE nu poate avea doi preşedinţi. "Să vorbeşti despre un partid de 5% cu doi copreşedinţi este deja jenant. Eu voi vota cu un liberal întotdeauna pentru că suntem un partid liberal”, a spus Dima.

Pe de altă parte, contactat telefonic, preşedintele ALDE Galaţi, Eugen Durbacă, a afirmat că şedinţa de joi a fost nestatură.

"Ce a făcut el e nesaturar, eu sunt preşedintele, iar el e unul dintre cei doi preşedinţi executivi. Biroul Teritorial convocat de mine a fost în majoritate, la şedinţa pe care am făcut-o au fost şi de la fostul PLR. Acum ei nu au fost în majoritate. Ce au făcut, au făcut pe picior. Denotă ca nu ştie nici statut, nici activitate de partid; şedinţa a făcut-o cu o parte dintre membrii pe care îi are, dar mult mai puţini decât jumătate”, a spus Eugen Durbacă.  

Liderul ALDE Galaţi, deputatul Eugen Durbacă, a declarat, pe 3 martie, că filiala a decis să propună organizarea Congresului pentru alegerea conducerii formaţiunii după cel al PNL, în toamnă, Durbacă adăugând că ALDE are nevoie de un singur preşedinte.

"Am aprobat, miercuri (1 martie - n.r.), în Biroul Teritorial Judeţean, începerea alegerilor, după data de 10 martie, la nivel de comune, municipii şi oraşe. Anul acesta vom avea Congresul partidului. Noi considerăm că este bine să fie în toamnă, pentru că alegerile să fie de jos în sus. Propunerea noastră: vrem să avem Congres după PNL pentru că aşteptăm o serie de oameni care să vină de la PNL şi de la alte partide", a afirmat atunci Eugen Durbacă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.