Preşedintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ, susţine că este exclusă o alianţă între PSD şi PNL la Iaşi, el precizând că social-democraţii nu pot colabora cu primarul liberal Mihai Chirica, implicat în mai multe dosare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Blăjuţ a declarat, miercuri, pentru News.ro, că nu există nicio alianţă pe municipiul Iaşi între PSD şi PNL şi că nici nu se pune problema unei colaborări cu un primar cu "serioase" probleme penale. 

"Alianţa PSD-PNL nu există la Iaşi. Una este colaborarea la guvernare, dar la Iaşi nu se pune problema. Nu facem nici o alianţă cu un primar penal. Ne propunem reconstrucţia organizaţiei PSD pe municipiu, avem alte priorităţi", a afirmat Viorel Blăjuţ. 

Preşedintele executiv al PSD pe municipiu, Viorel Blăjuţ, a mai declarat că Primăria s-a transformat într-un "grup infracţionat organizat specializat în afaceri imobiliare". 

"Nu ne putem alia cu Mihai Chirica, un personaj cu probleme penale", a mai afirmat social-democratul. 

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost audiat vineri 17 decembrie la sediul DIICOT Iaşi, în dosarul care vizează construirea unui bloc în zona Sărărie, pe un teren pe care ar fi trebuit să fie ridicată o pensiune. 

Surse judiciare susţin că primarului de Iaşi i s-ar fi comunicat la audierile de vineri extinderea cercetărilor de la "omisiunea sesizării" la "abuz în serviciu" şi că sunt vizate şi alte două imobile ridicate în municipiul Iaşi în condiţii dubioase. 

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată la începutul acestui an într-un alt dosar pentru fapte de abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda. 

În Consiliul Local, PNL deţine o majoritate fragilă, având sprijinul unui consilier ales pe listele USR, Cezar Baciu, care a şi devenit viceprimar cu sprijinul liberalilor. 

Surse din anturajul edilului ieşean afirmă că Mihai Chirica şi-a dorit în repetate rânduri parafarea unei alianţe în Consiliul Local între PSD şi PNL, însă din diverse motive, acest lucru nu a fost posibil. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.