Preşedintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ, susţine că primarul Mihai Chirica a anulat manifestările oficiale de Ziua Unirii de la Iaşi pentru că i-a fost frică să dea ochii cu oamenii, precizând că "nici pandemia şi nici indolenţa autorităţilor nu ne pot fura ziua de 24 ianuarie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorel Blăjuţ a scris pe Facebook că "a fost un 24 ianuarie trist pentru ieşeni", întrucât autorităţile au anulat manifestările oficiale din Piaţa Unirii. 

"Lui Chirica i-a fost frică să dea ochii cu ieşenii, care l-ar fi prins cu ocaua mică. Nici pandemia şi nici indolenţa autorităţilor locale nu ne pot fura ziua de 24 ianuarie din calendarul marilor sărbători ale României", afirmă social-democratul Viorel Blăjuţ. 

El a precizat că Hora Unirii s-a dansat la Iaşi neîntrerupt de la 1959 şi până astăzi şi i-a felicitat pe oamenii simpli care au venit luni în Piaţa Unirii şi le-au dat o lecţie politicienilor. 

"Cu toate că primarul penal a vrut ca astăzi, la Iaşi, să nu se mai joace Hora Unirii, ei s-au încăpăţânat şi s-au înlănţuit într-o horă a continuităţii, arătând încă o dată, dacă mai era nevoie, că poporul nu uită marile momente de glorie ale neamului românesc. Felicit pe ieşenii care astăzi s-au prins în Hora Unirii, pe toţi cei care au venit la statuia domnitorului Al. I. Cuza să comemorăm acest moment important al Iaşului", adaugă preşedintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ. 

Primarul Mihai Chirica a anulat manifestările oficiale de la Iaşi de Ziua Unirii, motivând că a crescut numărul cazurilor de Covid. 

În Piaţa Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi "AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşiul", "AUR şi Simion, patrioţi de carton" şi "Moldova spune nu extremismului".  

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid.  

La un moment dat, liderul AUR George Simion a fost stropit cu cerneală de către un tânăr din mulţime, pe numele acestuia fiind deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.