Liberalii vor propune în coaliţie să se amâne intrarea în vigoare a prevederii din Codul Administrativ privind pensiile speciale ale aleşilor locali, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, partidul urmând să vină cu această propunere în coaliţie. Pensiile primarilor au fost amânate deja doi ani la rând, de guvernul Orban şi Guvernul Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din PNL au precizat că motivul pentru care se va propune amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor aleşilor locali ţine de negocierea făcută de Guvernul Cîţu, cu Comisia Europeană, în privinţa PNRR.

Astfel, guvernarea de dreapta şi-a luat ca angajament ca toate cheltuielile cu pensiile să nu depăşească 9,4% din PIB în perioada 2022-2070. În plus, guvernul Cîţu a promis şi reforma sistemului de pensii. 

În schimb, în urma negocierii noii coaliţii PNL-PSD, s-a bătut palma pentru majorarea pensiilor. Astfel, noul guvern îşi propune o majorare pentru punctul de pensie de la 1.442 de lei în prezent la 1.586 de lei, începând cu 1 ianuarie 2021. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.