Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi şi consilierul general Ciprian Ciucu au criticat luni implementarea de către Primăria Generală a Capitalei a benzilor unice pentru transport în comun în zona de nord a Bucureştiului şi i-au cerut Gabrielei Firea să facă publice studiile în baza cărora a luat respectiva decizie în urma căreia întreaga zonă de nord este blocată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a solicitat primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, publicarea studiilor de trafic în baza cărora a decis implementarea benzilor unice pentru transportul în comun.

“Doamna Gabriela Firea, în urmă cu un an, aţi promis o revoluţie în trafic. Ca parte a acestei revoluţii, au fost inaugurate benzile unice pilot destinate transportului în comun. Efectele relatate de sute de bucureşteni pe reţelele de socializare, dar şi de presă nu sunt nici pe departe pozitive: zona de Nord a Capitalei a fost transformată într-o uriaşă parcare şi traficul a fost blocat, nu fluidizat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ovidiu Raeţchi.
 
Acesta i-a cerut primarului general să comunice termenele pentru realizarea promisiunilor care ar fi condus la “revoluţionarea” transportului public:
 
“Vă reamintesc că, deşi aţi promis revoluţionarea transportului public în 6 luni de la preluarea mandatului, promisiunile din campanie sau de la începutul mandatului nu au fost concretizate şi vă rog să comunicaţi termenele pentru finalizarea acestora: transport în comun gratuit, achiziţionarea a 500 de autobuze noi, introducerea wi-fi în mijloacele de transport în comun, parcări la intrarea în Bucureşti, aer condiţionat în mijlocele de transport în comun, transport RATB pentru judeţul Ilfov”, a mai spus deputatul liberal Ovidiu Raeţchi.
 
La rândul său, consilierul general PNL Ciprian Ciucu atrage atenţia, pe Facebook, că benzile unice au fost făcute fără consultarea specialiştilor şi enumeră câteva condiţii minimale care trebuie îndeplinite înainte de implementarea respectivelor benzi.
 
”Aşa păţeşti atunci când faci benzi unice ca să le raportezi «la hectar» şi nu consulţi specialişti în mobilitate urbană. Banda unică este în general o idee bună, dacă: (1) ai benzi suficiente raportat la volumul traficului; (2) ai un parc de autobuze suficient pentru a asigura frecvenţa optimă; (3) nu obturezi principala arteră de intrare în oraş; (4) anunţi din timp, iei măsuri compensatorii cu privire la transportul public periurban, pentru a reorienta călătorii; (5) faci o mare parcare în afara oraşului şi duci până acolo transportul în comun. Vezi, de aceea trebuia deja să fi achiziţionat autobuze. Să dai cu vopsea e uşor...”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Traficul la intrarea în Bucureşti dinspre DN 1 se desfăşoară cu dificultate, luni, după ce Primăria Capitalei a montat o bandă unică pentru autobuzele RATB pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, pe sensul de intrare în Capitală.

Mai mulţi şoferi au semnalat, pe Facebook, că luni dimineaţă s-au format cozi încă de la Săftica, unde maşinile stau în coloană şi se parcurg cinci kilometri în mai mult de o oră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ovidiu Munteanu, traficul este îngreunat din zona Academiei de Poliţie, unde se trece de la trei benzi de circulaţie la două benzi, şi se circulă în coloană până la Casa Presei Libere.

Luni a fost prima zi lucrătoare în care a fost implementată banda unică pentru transportul în comun.

Primăria Capitalei a început vineri înfiinţarea benzilor unice pentru transportul în comun pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în sensul spre centru, următoarele lucrări fiind pe Şoseaua Kiseleff, bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobanţi, strada George Enescu şi bulevardul Magheru.

"Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport în comun ale RATB şi taxi scade timpul de aşteptare în staţii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat şi cu alte măsuri de îmbunătăţire a transportului public în Bucureşti, cum ar fi înnoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligentă în intersecţiile din Capitală, astfel încât să reuşim fluidizarea traficului cât mai rapid”, spunea primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.