PNL Iaşi susţine că a reuşit să adopte bugete realiste atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţ, liberalii acuzând PSD şi USR că sunt măcinate de conflicte interne şi că nu pot fi parteneri stabili pentru guvernarea locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea PNL Iaşi susţine sâmbătă seară într-un comunicat de presă că prin votul acordat în Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Local, au fost adoptate "bugete realiste şi responsabile, respectând nevoile şi dorinţele ieşenilor".

Totodată, PNL Iaşi precizează că votul dat pe bugetele Consiliului Judeţean şi Primăriei arată că "USR Iaşi şi PSD Iaşi nu şi-au înţeles, nici anul acesta, misiunea cu care ieşenii i-au trimis în forurile deliberative ale celor mai importante instituţii administrative".

Liberalii amintesc că după o şedinţă de aproximativ nouă ore, bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat vineri cu 14 voturi, aparţinând grupurilor PNL, PMP şi viceprimarului Cezar Baciu. De partea cealaltă, au existat cinci abţineri (PSD) şi opt voturi împotrivă (USR).

"La fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, deşi au fost aprobate amendamente pertinente şi fundamentate ale grupurilor USR şi PSD, aceştia au votat împotriva bugetului, respectiv s-au abţinut, faţă de un proiect de buget care a inclus propriile lor amendamente. În cifre, pentru secţiunea de funcţionare sunt alocaţi 741.601.580 lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare, 675.930.140 lei. Cele mai mari alocări, pentru anul acesta sunt direcţionate implementării proiectelor europene", susţin liberalii ieşeni.

PNL mai arată că PSD şi USR au manifestat acelaşi comportament politic şi în Consiliul Judeţean Iaşi, unde proiectul de buget a fost adoptat cu voturile grupurilor PNL şi PMP, în timp ce PSD nu a votat, iar USR a votat împotrivă.

"Din păcate, haosul din filialele PSD Iaşi şi USR Iaşi arată că aceştia nu pot fi, în prezent, un partener stabil pentru guvernare locală. Atât timp cât persistă o carotare nesfârşită în interiorul filialei PSD Iaşi, cât timp organizaţii sunt dizolvate şi conducerile sunt schimbate o dată la câteva luni, nu se va putea construi niciodată o punte de dialog cu aceştia. Această stare de fapt, de instabilitate şi impredictibilitate creează confuzie în rândul primarilor PSD, care ne povestesc cu îngrijorare despre situaţia de degringoladă din PSD Iaşi, fracturată de tabere şi conflicte interne. De partea cealaltă, în USR Iaşi, liderii partidului se suspendă între ei, pe reţelele de socializare. Filiala municipală şi cea judeţeană se acuză de abuzuri, cenzură şi risipă financiară. Evident că aceştia nu pot fi preocupaţi de problemele administrative ale Iaşului, atât timp cât eforturile sunt concentrate pe scandaluri interne", se precizează în comunicatul liberalilor ieşeni.

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru susţine că liberalii şi-ar dori parteneriate cu PSD şi USR, dar că acest lucru nu este posibil.

"Rămânem deschişi pentru o colaborare pe viitor cu ambele formaţiuni locale, dar aceasta nu poate debuta decât cu un test esenţial: bugetele locale. Le transmit celor de la PSD Iaşi şi USR Iaşi că nu poţi funcţiona cu organizaţii politice locale măcinate de conflicte, iar în exterior să performezi politic. Bătălia electorală în 2024 nu se va da pe cine s-a bătut mai mult în interiorul partidelor, ci pe ce au livrat ieşenilor. Cum poţi pretinde că vrei binele judeţului şi al municipiului, când agenda ta e ocupată cu lovituri de palat, conflicte pe funcţii şi răzbunări?", a declarat şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.