Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Leonardo Badea (PSD), a afirmat, joi, că fostul premier Dacian Cioloş şi fostul ministru al Finanţelor Anca Dragu nu se vor prezenta la audierile din comisiile reunite privind rectificările din 2016 şi au transmis doar puncte de vedere în scris. Comisiile vor prezenta un raport asupra rectificărilor până pe 15 februarie, însoţit de "recomandări" pentru viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La şedinţa de joi a Comisiilor ar fi trebuit audiaţi Dacian Cioloş, Vasile Dîncu şi Anca Dragu. Fostul ministru al Dezvoltării le-a spus membrilor comisiilor că este plecat din ţară, la o "activitate ştiinţifică", dar îşi arată disponiblitatea de a veni săptămâna viitoare la audieri. Anca Dragu şi Dacian Cioloş nu doresc însă să participe.

"Domnul Dacian Cioloş şi cu doamna Anca Dragu apreciază activitatea comisiei, nu se vor prezenta la audieri, ne-au trimis două scrisori şi un material pe care l-au asumat, în care prezintă punctul de vedere al domniilor lor faţă de cele două rectificări de buget care au avut loc anul trecut", a spus Leonardo Badea.

El a adăugat că a avut o discuţie telefonică miercuri cu Dacian Cioloş pe această temă.

Preşedintele Comisiei de buget spune că va fi prezentat un raport până pe 15 februarie, împreună cu răspunsurile primite şi analizate la cele 15 întrebări care au fost formulate de membrii Comisiilor reunite de buget. Raportul va fi însoţit şi de "recomandări" pentru viitor, astfel încât rectificările bugetare să fie făcute transparent şi să ia în calcul toate informaţiile de la toate instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.