Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost înregistrată miercuri la Senat, deşi actul normativ se află încă în dezbatere la Camera Deputaţilor, nefiind adoptate nici măcar jumătate dintre articole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului Senatului, iniţiativa legislativă de modificare a legii 303/2004 a fost înregistrată miercuri după-amiază pentru dezbatere în Camera superioară, deşi în acel moment nici măcar jumătate dintre articolele actului normativ nu fuseseră discutate în Camera Deputaţilor.

Iniţiativa a primit numărul de înregistrare B622/2017, lucru care se întâmplă doar după ce un proiect a fost adoptat de prima cameră sesizată.

”Tocmai a fost publicat pe site-ul Senatului anunţul conform căruia ce discutam azi a fost adoptat. Rugămintea către staff-ul tehnic este să ia legătura cu colegii de la Senat. Cred că suntem aici cu toţii să încercăm să dezbatem Acest lucru nu face cinste în primul rând Senatului şi arunca in derizoriu orice dezbatere din Camera Deputaţilor”, a atras atenţia, de la tribuna Camerei, deputatul PNL Florin Roman.

”Noi suntem în Cameră aice. Camera-i serioasă”, i-a replicat preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase.

”Proiectul de pe site-ul Senatului are şi număr de înregistrare. Cum a ajuns acolo şi înregistrat?”, a întrebat, la rândul său, deputatul USR Caludiu Năsui.

”Am înţeles, e problema Senatului, nu a noastră. Aveţi senatori”, i-a spus şi acestuia Gabriel Vlase.

În momentul înregistrării iniţiativei la Senat, în Camera Deputaţilor dezbaterile nu ajunseseră nici măcar la articolul 50, în condiţiile în care actul normativ are peste o sută de articole.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.