Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, după ce iniţial fusese respinsă. Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a explicat reluarea votului, afirmând că voturile unor deputaţi nu fuseseră contabilizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, legea a fost respinsă, înregistrându-se 163 de voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi 4 abtineri.

Ulterior, votul a fost reluat, legea fiind adoptată cu 170 de voturi "pentru", 70 "împotrivă" şi o abţinere.

Întrebat în legătură cu această situaţie, liderul UDMR Kelemen Hunor a spus: "E o porcărie!". El  precizat ulterior că se referă la vot în sine, nu la lege sau la Directiva europeană care trebuia aplicată prin adoptarea ei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a explicat reluarea votului spunând că "au fost câţiva deputaţi care şi-au exercitat dreptul la vot şi voturile nu au fost contabilizate".

"A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD şi s-a văzut rezultatul. Nu poţi să iei dreptul unui om de la vot", a argumentat Dragnea, spunând că va cere să fie făcută o revizie a sistemului de vot.

Deputatul PMP Robert Turcescu a scris şi el pe Facebook despre această lege: "Oricum, ceea ce a făcut PSD azi în Camera Deputaţilor prin reluarea votului până când a ieşit cum au vrut ei ne arată ca avem de-a face cu niste golani deghizaţi în politicieni. Huo, infractorilor!!!".

Legea a fost adoptată de Senat în urmă cu o lună, iar Camera Deputaţilor este cameră decizională, astfel încât legea va merge la promulgare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.