Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2022 privind unele măsuri pentru proiectele de infrastructură de apă şi apă uzată finanţate din fonduri europene şi pentru modificarea unor acte normative, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri pentru proiectele de infrastructură de apă şi apă uzată, finanţate din fonduri europene şi pentru modificarea unor acte normative. Potrivit Expunerii de motive proiectul vizează crearea cadrului legal pentru tranziţia de la finanţarea proiectelor prin POIM la finanţarea proiectelor prin PODD, program operaţional încă neaprobat.

Astfel, pentru proiectele aflate în pregătire în actuala perioadă de programare, dar care vor fi finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2021- 2027, trebuie reglementată posibilitatea de a aloca credite de angajament prin bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, respectiv prin încheierea contractelor de finanţare, cu respectarea regulilor de eligibilitate ale POIM. Finanţarea în cauză se va asigura de la o subdiviziune distinctă în cadrul titlului 58 - Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.