Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, refuză din nou să vină la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, la care era aşteptată luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kovesi a trimis o scrisoare membrilor comisiei, în care prezintă motivele pentru care nici de această dată nu dă curs invitaţiei comisiei.

Procurorul şef al DNA spune că nu se va prezenta pentru că nu deţine informaţii cu privire la prezidenţialele din 2009 care să poată ajuta Comisia în obiectivele ei.

"Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauza ce formează obiectul activităţii Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie 2017 - ora 11.30 la şedinţa Comisiei de anchetă", se arată în scrisoarea trimisă de Kovesi.

Este pentru a treia oară când şefa DNA refuză să vină la audiere în comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009.

Preşedintele comisiei de anchetă, deputatul PSD Oana Florea,declara, joi, că Laura Codruţa Kovesi va fi invitată din nou, pentru luni, să vină la audiere, iar în cazul în care va refuza şi de această dată ar putea fi făcute plângeri la Ministerul Justiţiei şi la parchet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.