Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, duminică, la Pro TV, că a avut de multe ori "surpriza" ca Parlamentul să modifice legi care afectează activitatea instituţiei pe care o conduce, iar DNA are, din această perspectivă, "o vulnerabilitate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există foarte des riscul ca anumite instrumente legislative pe care noi le folosim să fie modificate. Anumite competenţe pe care procurorii şi magistraţii în general le au să fie modificate. Există foarte multe proiecte de legi care se află în Parlament, unele în Comisiile juridice, în care se pun în discuţie aceste chestiuni care vizează direct şi activitatea DNA", a spus Kovesi la emisiunea "După 20 de ani".

Procurorul şef al DNA a explicat că a avut "surpriza" ca proiecte care nu erau pe ordinea de zi a Parlamentului să fie trecute fără a fi anunţate prealabil sau ca deputaţii şi senatorii să adopte "amendamente necunoscute" la diferite legi.

"Din această perspectivă putem spune că avem o vulnerabilitate", a comentat Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.