Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa participă, sâmbătă seară, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu, şeful statului urându-le românilor ”Sărbători fericite, bucurii şi pace sufletească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului şi soţia sa, Carmen Iohannis, au ajuns la Biserica ”Sfânta Treime” în jurul orei 21.00, cei doi ţinându-se de mână.

”Vă doresc tuturor Sărbători fericite! Fie ca sărbătorile pascale să vă aducă bucurii, linişte şi pace sufletească! Hristos a înviat!”, le-a transmis românilor preşedintele Klaus Iohannis.

Slujba va dura aproximativ două ore.

Klaus Iohannis este aşteptat să ia parte şi duminică dimineaţă, alături de soţie, la o slujbă la Biserica ”Sfânta Treime”, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, inclusiv când era primar al Sibiului.

Anul trecut, preşedintele a sărbătorit Paştele ortodox în Bucureşti, unde a asistat, alături de soţia sa, la slujba de Înviere de la Patriarhie. În ziua de Paşte, şeful statului a făcut o vizită militarilor români dislocaţi în Afganistan.

De Paştele Catolic, soţii Iohannis s-au aflat la Sibiu, cei doi participând la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime”, unde slujba este oficiată în limbile română, germană şi maghiară. 

Duminică, atât ortodocşii, cât şi catolicii vor serba Paştile, la trei ani de la ultima prăznuire comună, din 20 aprilie 2014. Apoi, abia peste opt ani, adică în 20 aprilie 2025, Învierea Domnului va fi din nou sărbătorită în aceeaşi duminică de ortodocşi şi de catolici.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.