Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 112/2022 privind instituirea unor măsuri pentru stimularea investiţiilor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în domeniul eficienţei energetice, resurselor regenerabile de energie pentru întreprinderi mari şi întreprinderi mici şi mijlocii, energiei verzi din surse regenerabile destinate autorităţilor publice locale, precum şi unele măsuri în domeniul specializării inteligente, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instiuirea cadrului general pentru finanţarea unor Scheme de Eficienţă Energetică şi producţie din surse de energie regenerabile, destinate întreprinderilor mari şi IMM-urilor al cărei scop este de a sprijini mediul de afaceri pentru a dobândi independenţă energetică prin realizarea de economii de energie specifice clădirilor şi construcţiilor industriale/prestărilor de servicii, precum şi celor specifice proceselor tehnologice, cât şi pentru producerea de energie verde pentru consum propriu din resurse regenerabile.

De asemenea, se reglementează cadrul general pentru finanţarea unor proiecte de investiţii în producerea energiei din surse regenerabile destinate autorităţilor locale care au în responsabilitate servicii publice de interes local pentru consumul propriu al acestora, cu scopul de asigura creşterea nivelului de independenţă energetică şi/sau pentru comercializarea energiei din surse regenerabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.