Actorii Stela Popescu şi Florin Piersic şi membrii formaţiei Cargo au primit, marţi, Ordinului Naţional "Steaua României" şi, respectiv, Ordinul "Meritul Cultural", ceremonia având loc la Palatul Cotroceni, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit pentru contribuţia lor la cultura română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem aici pentru a vă recunoaşte şi onora talentul şi cariera artistică, prin acordarea Ordinului Naţional «Steaua României» şi, respectiv, a Ordinului «Meritul Cultural». Vă felicit şi vă mulţumesc pentru contribuţia dumneavoastră la prestigiul actului artistic şi de cultură din România”, a spus preşedintele Iohannis la ceremonia care a avut loc în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

 

 

I-am decorat astăzi, în semn de apreciere a tuturor românilor, pe doamna Stela Popescu, pe domnul Florin Piersic şi pe membrii trupei Cargo. A fost un moment cald şi plin de emoţie, în care am onorat carierele unor artişti desăvârşiţi, care şi-au pus talentul şi viaţa în slujba culturii româneşti. Pasiunea şi devotamentul acestora reprezintă un model pentru noi toţi şi o sursă continuă de inspiraţie.

Posted by Klaus Iohannis on Tuesday, March 15, 2016

Stela Popescu a primit Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler, decretul pentru această distincţie fiind semnat în 21 decembrie 2015.

”Doamnă Stela Popescu, sunteţi un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc. Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum şi în numeroase filme şi seriale de televiziune”, i-a spus Iohannis actriţei Stela Popescu.

La rândul său, Florin Piersic a primit Ordinul ”Steaua României”, în rang de Ofiţer, decretul fiind semnat în ziua în care actorul a împlinit 80 de ani, 26 ianuarie 2016.

”Domnule Florin Piersic, în ţară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti şi un veritabil exemplu de longevitate şi tenacitate. În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români”, a menţionat preşedintele.

Membrii trupei Cargo au primit Ordinul "Meritul Cultural", decretul de decorare fiind semnat pe 1 decembrie 2015, în preajma aniversării a 30 de ani de activitate. ”Stimaţi membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!”, le-a spus Klaus Iohannis membrilor Cargo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.