Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, că nu a abandonat demersurile pentru intrarea României în Spaţiul Schengen, însă acesta este un proces foarte lung, cu multe evaluări. Iohannis a precizat că vor fi continuate discuţiile pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat  joi, dacă în discuţia cu preşedintele francez, Emmanuel Macron a adus în discuţie şi dosarul Schengen pentru România, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că a avut discuţii pe acest subiect cu altă ocazie.
 
”Aseară nu a fost tema de discuţie şi în consecinţă, aseară nu am discutat această chestiune, însă am discutat-o cu altă ocazie şi cu toţii, împreună, suntem conştienţi că această situaţie trebuie rezolvată. Însă este un proces, după cum ştim deja, foarte lung, cu foarte multe evaluări şi evaluări intermediare”, a declarat Klaus Iohannis.
 
Şeful statului a mai precizat că nu a abandonat demersurile pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi că acesta este un obiectiv strategic pentru ţara noastră.
 
”Pot să vă spun că eu nu am abandonat demersurile pentru Schengen, România este în continuare interesată şi este un obiectiv strategic pentru noi, deci vom continua discuţiile pe această temă”, a mai declarat Klaus Iohannis
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.