Preşedintele Klaus Iohannis anunţă, marţi seară, că a vorbit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, căruia i-a mulţumit pentru dislocarea militarilor care au sosit în România. Ministerul Apărării anunţă că încă 135 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, au ajuns în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis anunţă, într-un mesaj pe Twitter, că a discutat la telefon cu preşedintele Emmanuel Macron.  

”I-am mulţumit pentru dislocarea militarilor sosiţi în România. Întărirea flancului estic al NATO este susţinută de Franţa, partenerul nostru strategic. Împreună suntem mai puternici”, a transmis Iohannis.  

Anterior, Ministerul Apărării a anunţat sosirea în România a militarilor din cadrul Forţei de Răspuns a NATO.  

”Încă 135 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit marţi, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiţi în ultimele zile în România. Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord - Atlantic din 25 februarie 2022”, a transmis Ministerul Apărării.  

Instituţia precizează că NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.