Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Iaşi, că din cauza PSD-ului nu suntem astăzi în Schengen, pentru că în 2016 eram foarte aproape de aderare, dar alegerile au fost câştigate de PSD, care "a început să facă praf justiţia".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost uite atât de aproape să intrăm în Schengen, dar au fost aleşi PSD-iştii şi au început  să facă praf justiţia şi atunci toată discuţia s-a oprit. Deci din cauza PSD nu suntem astăzi în Schengen şi vă spun cu toată  răspunderea, fiindcă ştiu ce vorbesc. Dacă am fi continuat consolidarea statului de drept, lupta anticorupţie - care este urâtă, fiindcă răscoleşte toată mizeria din politică - astăzi am fi fost în spaţiul Schengen şi nu am mai fi discutat de MCV. Nu din cauza voastră sau a francezilor sau a olandezilor nu suntem în Schengen, ci din cauza PSD-ului", a declarat Iohannis în aplauzele sălii.

CITEȘTE ȘI Iohannis: Cei din PSD spun că nu contează alegerile, referendumul. Păi contează. Pentru că dacă oamenii votează, PSD dispare. Vin şi spun că Europa dăunează. Cum sa-i trimiţi pe ăştia la Bruxelles? - VIDEO
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Faptul că noi nu am intrat în spaţiul Schengen se motivează în două feluri, a explicat preşedintele.

"O motivaţie eate legată de felul cum ne comportăm noi, este vorba de spaţiul statului de drept şi al corupţiei. Nu vrea nimeni să se conexeze cu sistemele lui sensibile cu o ţară unde corupţia nu este sub control. Noi luptăm împotriva corupţiei, dar mai avem un pic de lucru atâta vreme cât ăia stau în vârful statului. Ştiţi despre cine vorbesc! Asta ţine de noi şi ne-o spun unii în faţă. Degeaba ne supărăm. Ne-au spus-o: "Rezolvaţi-vă statul de drept şi mâine sunteţi în Schengen!", a susţinut preşedintele.

El a mai spus că a doua explicaţie nu ţine de noi.

"Este vorba de migraţia necontrolată. Nu au încredere că ştim să gestionăm fluxul migraţionist. Se înşală. Noi ştim să-l gestionăm. L-am gestionat şi l-am gestionat foarte bine. Deci acest argument extern de fapt nu ţine. Şi asta le-am tot repetat şi le-am tot spus. Credeţi-mă, am discutat de sute de ori despre acest lucru cu toţi liderii europeni", a precizat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.