Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, despre faptul că România are nevoie de 50.000 asistenţi medicali, că avem şcoli, avem specialişti, dar evident că trebuie să avem şi tineri care îşi doresc această meserie şi îi încurajez să meargă în această direcţie. Şeful statului a mai spus că, pentru ca tinerii să îşi dorească o meserie, trebuie să fie cunoscută şi oarecum mai atractivă în spaţiul public şi de aceea a mers în vizită la Spitalul Clinic Colentina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre lipsa de asistenţi medicali, preşedintele a spus că a discutat cu cei care s-a întâlnit, şi mulţi dintre asistenţii medicali au decis să plece în altă parte să muncească, în statele din Europa de Vest, ceea ce pe oamenii de acolo îi ajută, dar la noi rămân atâtea posturi vacante. 

”Oamenii trebuie pregătiţi, pentru asta trebuie să facă şcoala curespunzătoare, cursuri, pe scurt trebuie formaţi, dar ca să poată să fie formaţi prima dată trebuie să îşi dorească această meserie”, a spus preşedintele, arătând că, pentru ca tinerii să îşi dorească o meserie, trebuie să fie cunoscută şi oarecum mai atractivă în spaţiul public.

”Am considerat că, dacă vin eu aici şi subliniez importanţa meseriei de asistent, peste posibil ca mai mulţi tineri ăs se informeze şi să dorească să se formeze în această meserie. Avem şcoli, avem specialişti, dar evident că trebuie să avem şi tineri care îşi doresc această meserie şi îi încurajez să meargă în această direcţie”, a mai spus şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.