Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Bruxelles, că pe agenda Consiliului European se află şi subiectul energiei şi a preţurilor mari. Trebuie văzut de ce s-a ajuns la aceste preţuri mari, în condiţiile în care nu toată capacitatea de transport a conductelor europene este folosită. ”Înseamnă că undeva trebuie analizată foarte bine piaţa”, a spus şeful statului, arătând că va reitera nevoia acelui act delegat care stabileşte că gazul şi energia nucleară sunt energii bune de tranziţie, dacă ne îndreptăm spre o economie verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannnis a afirmat că o temă pe agenda Consiliului European de la Bruxelles este energia.

”Vom discuta despre preţurile enorme la care a ajuns gazul, despre preţul mare în general la energie şi despre ce se poate face”, a spus şeful statului, arătând că ”noi am luat măsuri, există măsuri de compensare, însă aceste măsuri nu pot merge la infinit”. 

”Trebuie văzut de ce s-a ajuns la aceste preţuri mari, în condiţiile în care nu toată capacitatea de transport a conductelor europene este folosit. Înseamnă că undeva trebuie analizată foarte bine piaţa, pentru a vedea cum putem îmbunătăţi condiţiile concurenţiale, în aşa fel încât să existe o concurenţă reală şi o protecţie a consumatorului, în acest sens. 

Preşedintele a spus că va reitera nevoia acelui act delegat care stabileşte că gazul şi energia nucleară sunt energii bune de tranziţie, dacă ne îndreptăm spre o economie verde. 

”Pentru noi, acestea sunt vitale şi aceste lucruri trebuie subloniate foarte clar”, a afirmat el. 

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că o altă temă a Consiliului este cea a securităţii şi a busolei strategice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.