Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj în care condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc luni noaptea la Bruxelles. ”Rămânem uniţi în jurul valorilor noastre comune europene, unde teroarea şi ura nu îşi au locul”, mai spune şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles. România transmite condoleanţe familiilor victimelor. Rămânem uniţi în jurul valorilor noastre comune europene, unde teroarea şi ura nu îşi au locul”, este mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter. 

 

Două persoane, de naţionalitate suedeză, au murit luni seara într-un schimb de focuri care a avut loc în centrul Bruxelles-ului, potrivit procuraturii, iar Belgia a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel, relatează TF1. 

Un martor a declarat că atacatorul ar fi strigat "Allahu Akbar" înainte de a trage focurile de armă.

Într-un mesaj video înregistrat de un bărbat care susţine că este autorul atacului, acesta spune, potrivit Reuters: "Salutul islamic Allahu Akbar. Numele meu este Abdesalem Al Guilani şi sunt un luptător pentru Allah. Sunt din Statul Islamic. Iubim pe cine ne iubeşte şi urâm pe cine ne urăşte. Trăim pentru religia noastră şi murim pentru religia noastră. Alhamdulah. Fratele tău s-a răzbunat în numele musulmanilor. Am ucis 3 suedezi până acum, Al hamdoulelah. 3 suedezi, da. Cei cărora le-am greşit cu ceva, să mă ierte. Şi eu îi iert pe toţi. Salam Aleykoum".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.