Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat luni cu fermitate recentele atacuri ruseşti împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre a Ucrainei, foarte aproape de România, arătând că această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn cu fermitate recentele atacuri ruseşti împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, din Ucraina, foarte aproape de Romania. Această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul de cereale din Ucraina şi, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

O infrastructură portuară ucraineană din regiunea Odesa (sud) a fost vizată într-un atac rus cu dronă care a distrus un hangar cu grâne, pe Dunăre, anunţă luni Comandamentul Operaţional ucrainean din sudul Ucrainei, fără a preciza despre ce port este vorba, relatează AFP şi CNN.

Imagini distribuite pe Facebook indică faptul că atacul ar fi vizat Portul Reni, situat în apropiere de Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.