Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, despre discuţiile din coaliţia de guvernare privind majorarea TVA, că este clar că trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, fără a încărca cetăţeanul. Vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare, promisiunea coaliţiei a fost că nu cresc impozite şi taxe, a spus şeful statului la Vilnius.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că ştie toată lumea că e nevoie de mai mulţi bani decât avem acum la buget şi atunci anumite măsuri se impun. Am discutat aceste chestiuni, mi-au spus cei din conducerea coaliţiei cam la ce s-au gândit, unele măsuri mi se par bune, altele cred că mai trebuie puţin discutate, nu vreau să le clasific eu acum de la Vilnius însă este clar că trebuie găsite modalităţi pentru a completa veniturile bugetare, nota bene, fără a încărca cetăţeanul”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că ”sunt anumite măsuri care pot fi puse în practică fără ca românul de rând să aibă impresia că vine cu bani de acasă pentru buget”.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că o creştere a TVA nu se va aplica tuturor, Iohannis a răspuns: ”Vom vedea până la urmă care din aceste măsuri rămân în picioare, promisiunea coaliţiei a fost că nu cresc impozite şi taxe”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.