Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la o dezbatere pe tema pe tema transportului sustenabil în România, că Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar afirmă că există soluţii. ”Nu există o soluţie minune, cum nu există o reţetă minune”, a declarat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohanns a fort ntrebat, joi, dacă un oraş cu artere blocate este un om cu artere blocate şi a afirmat: ”Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii în altă parte (...) În Bucureşti până acum s-au făcut mult prea puţine”.

Preşedntele a precizat că nu-şi doreşte nimeni să meargă în oraş şi să fie prins într-un ambuteiaj.

Şeful statului susţine că, dacă transportul în comun funcţionează bine, oamenii îl vor folosi, dacă pistele de biciclete sunt bune, oamenii le vor folosi, la fel cum vor folosi trotuarele dacă sunt bine făcute.

”Nu există o soluţie minune, cum nu există o reţetă minune. Toate aceste lucruri fac un întreg care se numeşte oraş funcţional (...) Investiţiile sunt multiple care trebuie făcute, să nu ne imaginăm că este suficient să tragem o linie pe prima bandă, e poate o idee care duce undeva, dacă este combinată cu multe alte măsuri care vin să pună respectivul proiect în practică”, a precizat şeful tatului.

Acesta a precizat că este nevoie şi de investiţii substanţiale în infrastructură.

”Această nevoie a fost recunoscută de noi şi de aceea a lucrat luni de zile împreună cu Guvernul şi am conceput un plan, PNRR care prevede sume importante pentru investiţii în transport şi nu doar investiţii în drumuri, ci inclusiv investiţii semnificative în infrastructura pentru transportul alternativ (...), prevede sume importante pentru achiziţii de mijloace de transport în comun moderne, nepoluante şi toate aceste trebuie puse în practică într-un timp record, până în 2026. În afară de aceste sume avem la dispoziţie şi celelalte fonduri europene pentru a rezolva aceste probleme. Suntem foarte departe de problemele pe care le-am avut, de exemplu, în anii 90 sau la începutul anilor 2000 când pur şi simplu bani pentru investiţi nu au fost. Acum bani sunt. Este nevoie de strategii, de planuri, de proiecte şi de implementare dacă la primele stăm bine la implementare mai avem ceva de lucru şi, dacă ne străduim cu toţii, atunci în puţini ani lucrurile vor arăta mult mai bine”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.