Klaus Iohannis a declarat marţi, despre o bază de pregătire în România pentru piloţii Alianţei de pe avioanele F-16 că există planuri pentru această bază, există aliaţi interesaţi şi este destul de încrezător, dar că nu sunt încă pregătiţi să spună unde va fi această bază de antrenament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste planuri regionale sunt planuri de intervenţie, sunt planuri strict secrete, dar ele nu prevăd înzestrări sau achiziţii, înzestrarea, achiziţia de armanent, de dotări, se face de către fiecsre naţiune şi noi ne ocupăm de această chestiune, de aceea am alocat bani mulţi, 2,5% din PIB pentru Apărare. Este pe de altă parte important să vedem că nu doar armamnentul rezolvă situaţia ci şi pregătirea militarilor, antrenamentele speciale”, a spus preşedintele Klaus Iohannis la Vilnius, întrebat dacă aceste planuri de apărare regională presupun achiziţii de tehnică suplimentară şi dacă acel centru pentru antrenarea piloţilor se va deschide la Borcea sau într-un alt loc din ţara noastră şi dacă vor mai fi şi alte locuri similare în care să fie dislocate forţe militare aliate.

El a arătat că ”în acest cadru putem să menţionăm proiectul nostru înaintat mai multor aliaţi de a avea o bază de pregătire în România pentru piloţii pe F-16”. 

”Există planuri pentru această bază, există aliaţi interesaţi şi sunt destul de încrezător că lucruriel vor continua. Nu suntem încă pregătiţi să spunem unde va fi această bază, cred că vă daţi seama din ce motive, dar este un proiect bun şi pentru România şi pentru naţiunile din regiune care vor avea astfel posibilitatea să îşi pregătească piloţii”, a mai explicat Klaus Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.