Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, despre ancheta DNA care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte al PNL, că nu crede că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre activitatea economică şi fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat de procurori. El a mai spus că nu îşi imaginează că va avea, o astfel de acţiune, vreo implicare politică semnificativă, deşi vor fi unii care vor încerca să facă legături,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut aceste ştiri în această dimineaţă. Nu cred că afectează semnificativ fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă, cel puţin din câte am înţeles din ştiri, spre activitatea politică, ci spre activitatea economică şi aici fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat de procurori”, a declarat preşedintele, la Bruxelles.

”Nu îmi imaginez că va avea, o astfel de acţiune, vreo implicare politică semnificativă. Sigur, vor fi unii care vor încerca să facă legături, dar bun trebuie să admitem faptul că procurorii au tot dreptul să verifice persoane şi politice dacă apar nişte semnale clare”, a mai spus şeful statului.

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă. Procurorii DNA se află şi la sediul Consiliului Judeţean. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat pentru News.ro, că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.