Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier. Nicolae Ciucă, prezent şi el la Palatul Cotrceni, a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt. Şeful statului a semnat decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, joi, 21 octombrie 2021, decretul privind desemnarea domnului Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată", a transmis Administraţia Prezidenţială.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Am fost foarte mulţumit şi bucuros că Partidul Naţional Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent. Analizând întreaga situaţie, discuţiile şi trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a anunţat preşedintele.

Preşedintele a calificat discuţiile de joi ca fiind considerabil mai bune decât ultimele discuţii.

”Acum criza politică trebuie să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă şi pe români! Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care ţin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil”, a spus preşedintele. Klaus Iohannis a arătat că avem o criză pandemică, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc şi este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care autorităţile le-au gândit. 

La declaraţia preşedintelui a fost prezent şi premierul desemnat.
”Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde.”, a declarat premierul desemnat, Nicolae Ciucă. 
El a anunţat că va negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să fie format  Guvernul şi să fie aprobat de Parlament.
”În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi, de asemenea, să negociem cu toate forţele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a precizat premierul desemnat.
”Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocieri şi în formarea Guvernului! Iar dumneavoastră vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate!”, a încheiat preşedintele.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.