Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Iohannis, că, din punctul de vedere al UDMR, responsabilitatea guvernării este a celor care au câştigat alegerile în 2016, dar că deocamdată nu se poate propunţa nici pentru, nici împotriva Vioricăi Dăncilă, pentru că nu o cunoaşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am sus că nu o cunoaştem, nu avem argumente nici pro, nici contra. Nu am văzut-o, nu ştim ce gândeşte, nu ştim ce vrea să facă. (...) Nu avem prejudecăţi, deci nu putem spune nu, dar nu o cunoaştem, deci nu putem spune da”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen a precizat că, dacă preşedintele Iohannis o desemnează pe Viorica Dăncilă, atunci UDMR va avea o discuţie cu aceasta.

”Dacă doreşte să aibă voturile noastre, probabil va cere o întâlnire. Ieri, când am vorbit cu preşedintele Liviu Dragnea, m-a sunat şi mi-a spus decizia lor, i-am spus că, dacă va fi nominalizată şi vor voturile noastre, va trebui să avem o discuţie”, a precizat Kelemen Hunor.

”Am spus că nu se poate ajunge la anticipate, indiferent cine ce visează. (...) Opoziţia, dacă spune că doreşte un prim-ministru non-PSD, ar fi trebuit să vină cu o propunere. (...) Aritmetic vorbind, PSD-ALDE are majoritate, nu s-a schimbat nimic în ultimul an”, a mai declarat preşedintele UDMR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.